Prawdziwie włoska restauracja – klasyczne menu
Restauracje włoskie to w większości polskich miast najpopularniejszy rodzaj gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, sycące i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście smakują mniej znane dania takie jak risotto, lasagne i desery włoskie.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na elementów: czy restauracja korzysta z włoskich produktów, czy w menu można znaleźć też mniej znane włoskie dania, czy karta win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków oraz jedzenie z wielu miejsc Włoch. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy naturalny klimat Włoch.
Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Aromatyczne wina z Włoch
Żadna restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zapominać trunków. Obiad na włoską modę bez wyjątku musi zawierać też aperitiff. Odrobina alkoholu to we Włoszech standard. w restauracji Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie chianti, kalabryjskie bivongi a także pantelleria z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście chce być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, powinna posiadać szeroki zestaw win.
Charakterystyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać fenomen włoskiego gotowania bez wahania warto odwiedzić restaurację, która umie przygotować nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film